Geprofileerde gevelbekleding

Op maat

Geprofileerd

RTEK-aluminiumprofielen zijn geen standaard geprofileerde platen. Wij werken met zelf ontworpen en zelf ontwikkelde profielen. Onze profielen zijn losse elementen die je met elkaar verbindt via onzichtbare en op maat gemaakte sluitstukken voor een optimale afwerking.

De verschillende profielen kunnen onderling met elkaar worden gecombineerd voor een unieke uitstraling van je project. Zo creëer je zelf een originele geprofileerde gevelbekleding. Informeer bij onze studiedienst naar de mogelijke combinaties of vraag een offerte aan.
Naast de profielen voor tegen de gevel beschikt Rtek ook over profielen die als losstaande kokers kunnen worden geïntegreerd in een project. Deze profielen hebben dezelfde vorm dan de geprofileerde gevelsystemen maar worden als losstaande elementen gemonteerd (bv. losstaande kokers gemonteerd tussen vloer en plafond).
Met de geprofileerde aluminium gevelbekleding van Rtek integreer je ook garagepoorten, ventilatieroosters, ramen, deuren en ledverlichting naadloos in je gevelbekleding. Ontdek enkele geslaagde projecten in ons portfolio.

Systemen / formaten

Rtek 40/40

Het meest gevraagde en geplaatste type van ons assortiment is de RTEK 40/40. Door een juist evenwicht tussen diepte en breedte is het profiel eenvoudig te integreren in je gevelproject. Net voldoende diepgang om een uitgesproken reliëf te creëren in uw gevelbekleding en toch niet te zwaar om constructie-technische moeilijkheden te vermijden. De symmetrische opbouw (40mm diep, 40mm breed in de holte en 40mm breed op de tand) maakt het een zeer geschikt product om mee te experimenteren.

 

Rtek 60/30

Zoek je naar een meer uitgesproken profiel, dan is de RTEK 60/30 een uitstekende keuze. Het oogt iets exclusiever dan de RTEK 40/40. Met een diepte van 60mm en een tand van 30mm breed wordt de tand meer geaccentueerd waardoor een soort vin-effect op de gevelbekleding wordt gecreëerd.

 

Rtek 100/30

De RTEK 100/30 is het zwaarste profiel in ons gamma. Dit imposant profiel geeft je gevel een bijzonder majestueus karakter bij een juiste inpassing in je gevelproject.

Rtek 40/23

De RTEK 40/23 heeft dezelfde look dan de RTEK 60/30 maar geniet van de voordelige opbouwdikte van de RTEK 40/40. Het profiel wordt veelal alleen gebruikt in een gevelbekleding maar het geeft ook fantastisch mooie en opvallende resultaten in combinatie met de RTEK 60/30.

 

Rtek 40/3

Met de RTEK 40/3 bieden we een alternatief aan voor de RTEK 40/40 waarbij de robuuste tand wordt vervangen door een fijne vin van 3 millimeter breed. Dit luchtig ogende profiel wint aan populariteit door zijn symmetrie waardoor het ook makkelijk kan worden verwerkt in je project.

Combinaties

RTEK Alternerend 40/23 – 60/30

Een veel gebruikte combinatie van onze profielen is de combinatie van een “RTEK 40/23” met een “RTEK 60/30”. Deze combinatie zorgt voor een dynamische en unieke look van je gevelbekleding. Onze studiedienst helpt je graag verder met andere mogelijke combinaties want deze profielen zijn ook nog combineerbaar met de vlakke aluminium gevelbekleding van Rtek.

Afwerkingen

Garagepoorten (sectionaal/kantelpoort)

Voor de bekleding van garagepoorten of de integratie in onze aluminium gevelbekleding werkt RTEK samen met een professionele installateur. Zo garanderen we dat de garagepoort feilloos overloopt in onze geprofileerde gevelbekleding en dat deze ook voldoet aan de specificaties van het lastenboek. Zo is RTEK ook het enige aanspreekpunt voor de realisatie van de gevelbekleding en installatie van de garagepoort.

Losse kokers voor ramen

Indien gewenst kan Rtek de aluminium gevelbekleding laten doorlopen over ramen. Hiervoor gebruikt Rtek verticale losse kokers met dezelfde vorm als de gebruikte gevelbekleding. Deze kokers worden afgewisseld met verticale “open” stroken. Zo kan het raam nog steeds worden gebruikt voor het verluchten of verlichten van de binnenruimte. Om een correcte bevestiging van de losse kokers aan het raamkader te verzekeren, is het belangrijk om reeds in de ontwerpfase een juiste positie van het raam te bepalen. Hoe sneller Rtek betrokken is bij zo’n project hoe meer garantie dit is op een perfect eindresultaat

 

Afneembare (transparante) deur- en raamkaders

Bij de plaatsing van “losse kokers” voor een vaste glazen deur of vast venster, voorziet RTEK afneembare kaders. Met dit zelf ontwikkelde systeem van RTEK kan men het raam- of deurkader makkelijk demonteren om het achterliggende glas te reinigen. Ook hier worden we graag tijdig betrokken bij het ontwerp van je project.

Bekleding van aluminium deurpanelen

Een gevel met een deur die perfect is ingewerkt in de gevelbekleding oogt strak, minimalistisch en eenvoudig. Maar de uitwerking van dergelijke integratie is allesbehalve eenvoudig! De positie van het deurkader, de breedte van het deurblad en zelfs de positie van de cilinder van de deur moeten uiterst nauwkeurig gebeuren. Een nauwe samenwerking met RTEK is de beste garantie op een prefecte verwerking van je deuren in de geprofileerde gevelbekleding. We worden dan ook graag betrokken bij de opmetingen van het buitenschrijnwerk.

 

Logo RTEK

LED-verlichting

RTEK biedt sinds kort ook de mogelijkheid aan om LED-verlichting in geprofileerde gevelbekleding te integreren. De ledstrips (IP67) worden op maat gemaakt zodat ze juist aansluiten op de lengte van de gevelbekleding. Enkel aandachtspunten:

  • Voeding in de E-kast (maximaal 100W – 24V per LED-lichtkring) te voorzien door de klant.
  • Verbruik van ledstrips bedraagt 10W/meter, hierop moet de voeding gedimensioneerd worden.
  • Voedingskabel te voorzien met sectie 2,5mm² van de voeding naar iedere LED-lichtkring.
  • Lengte voedingskabel voor 10 meter ledstrip voedingskabel mag maximaal 12 meter bedragen tussen de E-kast en LED-lichtkring.
  • Lengte voedingskabel voor 5 meter ledstrip voedingskabel mag maximaal 24 meter bedragen tussen de E-kast en LED-lichtkring.
  • Fysieke connectie tussen de ledstrip en de voedingskabel gebeurt na plaatsing van de gevelbekleding door de klant.
  • Onderlinge verbindingen van 1 ledstrip naar een volgende (op 1 lichtkring) worden op voorhand klaar gezet door de klant

Projecten profielbekleding

Stedelijke woning – Dendermonde

Bekijk

Villa – Vrasene

Bekijk

Villa – Nazareth

Bekijk

Stedelijke woning – Gent

Bekijk

Ternat_RTEK4040

Bekijk

Zwijndrecht_RTEK6030

Bekijk

Offerte

Een goede start is half gewonnen. Bij Rtek start alles met goede offerte. Bezorg ons de nodige informatie over je project en wij maken je een juiste en duidelijke offerte. Ben je zelf niet thuis in bouwen en verbouwen, dan zal je architect dit met plezier voor je regelen.

Vlakke gevelbekleding

Geprofileerde bekleding

Afgewerkte producten