Vlakke gevelbekleding

Op maat

Vlak

RTEK vlakke aluminium gevelbekleding is een verlijmd systeem, waarbij op maat gemaakte (geknipt, geplooid, geponst en gelakt) aluminium panelen van 2 mm worden verlijmd op een achterliggende aluminium regelstructuur. De regelstructuur wordt voor de isolatie geplaatst en op de achterliggende draagmuur bevestigd. Deze techniek heeft als voordeel dat de isolatielaag niet wordt onderbroken en geen koudebruggen ontstaan.

Ter hoogte van de voegen wordt een achterliggende aluminium voegstrip voorzien als mooie strakke aansluiting.

Wens je RTEK vlakke gevelbekleding toe te passen in je project, dan moet je rekening houden met een opbouwdikte (tussen voorzijde isolatie en voorzijde afgewerkte vlakke aluminium gevelbekleding) van 35mm voor het totale gevelsysteem. Deze opbouwdikte omvat de dikte van het plaatmateriaal (2mm), de lijmdikte, de dikte van de regelstructuur (20mm) en een ventilatiespouw (10mm).
Onze vlakke aluminium gevelbekleding is een “open systeem” om achterliggende ventilatie te garanderen. De achterliggende constructie van de opdrachtgever moet dus zeker waterdicht zijn!

Deze vlakke gevelbekleding kan ook worden uitgewerkt in materialen zoals Alucobond en Cortenstaal.

Toepassingen

Standaard vlakke gevelbekleding

De meest eenvoudige toepassing is de vlakke bekleding als afwerking van de gevelvlakken tussen aluminium raam- en deurkaders en aansluitend op andere types van gevelbekleding (crepi, façadesteen, sierbeton, …), waarbij de aluminium gevelbekleding terugliggend geplaatst wordt ten opzichte van de gevelbekleding (of ten opzichte van een door derden geplaatste dakrand, cfr. afbeelding).

Hou rekening met volgende beperkingen qua afmetingen: In de lengterichting kunnen we gerust plooiwerk tot 4m lengte voorzien en waarbij onder thermische uitzetting de vlakheid gegarandeerd blijft. De breedte beperken we steeds tot 1 à 1,2m zodat de uitzetting niet echt een rol speelt in breedterichting en voor de plaatsing.

Gevelbekleding met plooi omheen de dakopstand

Bij aluminium gevelbekleding tot tegen de dakrand kunnen we, voor een nog strakker geheel, de dakrand integreren in het aluminiumpaneel door een paneel op maat omheen de dakopstand te plooien. Op deze manier is er geen dakrand zichtbaar. Wij doen het bijkomende opmeet- en studiewerk graag om je een nog hogere afwerking te bieden.

Dakkapellen

RTEK zorgt voor een naadloze aansluiting van de aluminium bekleding op raamkaders en dakbedekking en integreert bovendien ook de dakopstand van de dakkapel in het gevelontwerp. Geen optimale afwerking zonder degelijke voorbereiding van de basisconstructie. Vraag dus tijdig advies aan, zodat een optimaal resultaat kan bekomen worden. We geven graag reeds volgende aandachtspunten mee:

      • Basisconstructie uitgewerkt in multiplex/betonplex (22mm dikte);
      • Basisconstructie volledig waterdicht te maken (inclusief de aansluiting met het raamkader).

RTEK kan ook de raamdorpel volledig integreren in de bekleding van de dakkapel. Hiervoor is een goede coördinatie tussen ontwerp buitenschrijnwerk en ontwerp gevelbekleding een absolute must!

RTEK biedt tot slot ook bijzondere uitvoeringen aan met schuin naar binnen lopende aluminium dagkanten waarbij de aansluitingen van het aluminium plooiwerk onder, boven, links en rechts van het raamkader in verstek in elkaar overlopen.

Plafond- en luifelbekleding

Onze op maat gemaakte aluminium bekleding van plafonds en luifels zijn gekend voor de uitzonderlijk precieze aansluiting en de fijne voegen die zowel horizontaal (plafond) als verticaal vloeiend in elkaar overlopen. Dit geeft het geheel een zéér subtiele en minimalistische look. De voegen in het plafond (circa 5mm) worden afgewerkt met achterliggende aluminium voegstrips. De voeg die de overgang maakt tussen het plafond en de verticale gevelbekleding is een “open ventilatie voeg” van circa 8mm om de luchtcirculatie te garanderen. Ook hier is een degelijke voorbereiding van de basisconstructie een absolute noodzaak. De voornaamste voorwaarden die dienen gerespecteerd te worden zijn:

 

  • Een basisconstructie voorzien om de aluminium regelstructuur te bevestigen ;
  • Rekening houden met een maximale afstand tussen het afgewerkte aluminium plafond en de basisconstructie van 25cm;
  • Het concept van waterdichting/waterafvoer van bij de ontwerpfase integreren in het totaalontwerp, indien het plafond overloopt in een verticale bekleding (bv. aansluitingen op balustradesystemen). Zo vermijden we dat water vanop het bovenliggende terras achter de aluminium gevelbekleding vloeit en op het onderliggende plafond terecht komt.

Raamkaders

RTEK kan het buitenschrijnwerk van uw gevel accentueren door een aanvullende aluminium constructie te voorzien op de bestaande kaders. Er zijn vele mogelijkheden. Neem gerust een kijkje in ons portfolio of vraag een offerte aan.

Muurkappen op maat

Aluminium muurkappen in standaardafmetingen vind je overal. Wij steken graag bestaande muurkappen van verschillende afmetingen in een aluminium jasje. Ze worden naadloos geïntegreerd in je ontwerp en vormen zo een mooie aanvulling op andere elementen in je gevelbekleding. Laat je alvast inspireren door enkele referenties op onze website.

Logo RTEK

terrasboorden

Voor de afwerking van terrasboorden heeft Rtek een toepassing waarbij een balustradesysteem in de bekleding van terrasboorden wordt geïntegreerd. Hierbij moet worden gelet op een correcte waterdichting zoals ook is toegelicht voor de toepassing “plafond- en luifelbekleding”. De afwatering van het terras en van het balustradesysteem wordt best in nauw overleg met RTEK besproken. Duidelijke vooraf gemaakte afspraken tussen leverancier en RTEK zijn een must. Pas dan kunnen we een mooi en perfect waterdicht systeem garanderen.

Erkers

Bij RTEK spreken we over het ontwerpen en bekleden van aluminium erkers als er een aanzienlijk volume (inclusief raamkader) uit de gevel steekt. Hier vragen we dat de opdrachtgever een basisconstructie voorziet. Daarna werkt RTEK die basisconstructie verder af met een op maat gemaakte aluminium gevelbekleding. Volgende realisaties vormen een greep uit de mogelijkheden.

Logo RTEK

Poortbekleding

Wens je ook de garagepoort (sectionaalpoort of kantelpoort) met de rest van de gevel te laten bekleden? Dan integreert Rtek deze graag met de grootste zorg in de rest van de aluminium bekleding. Voor een optimaal resultaat verkiest RTEK dan ook zelf de plaatsing van de poort uit te voeren.

Plinten

Plinten kunnen op verschillende manieren geïntegreerd worden in een project. Ze staan als losstaand geheel in contrast met de bovenliggende gevel die uitgevoerd is in een ander materiaal of ze worden gecombineerd met onze geprofileerde gevelbekleding.

Combinaties

Volstaan de vele mogelijkheden met vlakke gevelbekleding van Rtek niet? Dan kan je nog altijd de vlakke gevelbekleding combineren met de geprofileerde gevelbekleding van Rtek. Onze studiedienst helpt je graag verder. Voor inspiratie kan je ook al onze realisaties bekijken in ons portfolio.

Projecten vlakbekleding

Villa – Meise

Bekijk

Industriebouw – Gent

Bekijk

Industriebouw – Houthulst

Bekijk

Openbaargebouw – Gent

Bekijk

Stedelijke woning Schuiferskapelle

Bekijk

Villa Oudenaarde

Bekijk

Offerte

Een goede start is half gewonnen. Bij Rtek start alles met goede offerte. Bezorg ons de nodige informatie over je project en wij bezorgen je een juiste en duidelijke offerte. Ben je zelf niet thuis in bouwen en verbouwen, dan zal je architect dit met plezier voor je regelen.

Vlakke gevelbekleding

Geprofileerde bekleding

Afgewerkte producten